søndag den 27. januar 2013

En uge med masser af undervisning

Det har været en uge med maser af dejlig undervisning og masser af nye ansigter.
Som jeg skrev i torsdags, har jeg selv været kursist og det var rigtig spændende. Lige nu står min printer og udskriver diverse guides til TruEmbroidery. Det er nogle ordentlige moppedrenge på over 200 sider stykket.

I mandags startede jeg "Det ultimative overlockkursus" for Guldager Symaskiner. Denne gang havde vi lånt et undervisningslokale med lidt mere plads, end vi normalt har i butikken. Det var bestemt ikke nogen ulempe. Jeg kunne rent faktisk komme rundt og hjælpe alle, uden at måtte udvikle en speciel højdespringsteknik.


Tirsdag aften stod igen på Overlock kursus. Denne gang i Hedensted. Her er pladsudfordringen løst ved at fordele kursisterne i to lokaler lige ved siden af hinanden. Det er selvfølgelig ikke optimalt, at deltagerne ikke sidder i samme lokale, men det fungere og vi hyggede os helt bestemt.



Onsdag eftermiddag var der 5D undervisning i Skanderborg. Vi er ved at være et dejlig stort hold, men flere nye ansigter, end de gamle vi har mistet, så det er virkelig dejligt. Vi har god tid til at få styr på programmet og de somme tider drillende computere.


Torsdag aften var der Kom og Sy i Hedensted. Jeg fik så mange gode spørgsmål, at jeg slet ikke nåede at få taget billeder.

Fredag formiddag have Lene sat mig stævne, så vi kunne få styr på eftermiddagens kursus. Lene have fået syet de fleste prøver, så vi skulle egentlig "bare" have styr på alt kursusmaterialet. Der er kommet rigtig mange nye stabiliseringsprodukter fra INSPIRA. Alle skulle have et ark med beskrivelse af haver enkelt nye stabilisering og en påhæftet prøve.


Interessen var stor, da Lene præsenterede de forskellige broderier, syet på de helt nye stabiliseringsmaterialer.



Og så kom der ellers gang i broderimaskinerne. Alle skulle jo helst nå så mange prøver som muligt, så de fik så meget ny viden med hjem, som muligt.


Ind i mellem krævede det også bare tålmodighed mens maskinerne broderede.




torsdag den 24. januar 2013

Jeg er forelsket...

Jeg er ikke bare forelsket - jeg er vildt forelsket!!!
Jeg har lige afsluttet min første online undervisnings session (undervisningen er for forhandlere og skal forhåbentlig munde ud i, at vi kan blive så gode, at vi kan komme til at lære fra os) i TruEmbroidery - det nye broderiprogram til Mac computere.

Skærmbillede fra dagens undervisning
Programmet tilsvare 5D på rigtig mange områder, men er også forskellig, da det kører på Mac og derfor har nogle "indbyggede" Mac funktioner.
Jeg er helt ny til TruEmbroidery (fik det først installeret i går) og bestemt også ny bruger af Mac, så det er en hel ny Verden der åbner sig for mig - men bestemt en spændende ny Verden.


mandag den 21. januar 2013

Video - opspænding af vandopløseligt vlies

Her er en video, som viser hvordan jeg spænder vandopløseligt vlies op til broderi af lace op i broderirammen, med mindst muligt spild af vlies.







søndag den 20. januar 2013

Overlock i Kolding

I går havde jeg fornøjelsen at undervise seks dejlige piger i Kolding, i brugen af deres overlocker.


I morgen og på tirsdag står den også på overlock, der starter jeg nemlig hold i Århus og Hedensted.
Ovenpå den skønne dag i går, glæder jeg mig til endnu mere om overlock undervisning.


fredag den 18. januar 2013

Sjov og udfordrende eftermiddag

Jeg har haft en rigtig sjov, men også udfordrende eftermiddag i Skanderborg i dag.

Jeg havde "Kend din symaskine" kursus med otte deltagere. Alle otte deltagere havde forskellige maskiner - altså skulle jeg forholde mig til otte forskellige maskiner, den yngste var et par måneder og den ældste godt 30 år!


Det var ikke alle maskinerne jeg kendte lige godt, men heldigvis havde jeg god hjælp af Lene, så alle kunne få god og hurtig hjælp.
Tak til alle for en hyggelig eftermiddag, jeg håber at se jer igen, på andre kurser


torsdag den 17. januar 2013

Nyt ret overtræk


Da jeg sidste år købte ny bil, var jeg meget opmærksom på, at jeg fik varme i sæderne og elforrude, så jeg kunne nyde at bruge bilen, selv om det var koldt. Hvad jeg ikke tænkte på i den anledning, var at rettet i bilen bliver EKSTREMT koldt, når det fryser udenfor!

Det er der heldigvis råd for, så jeg har nu syet mit helt eget ret overtræk.


Opskriften fandt jeg på Moda Bakeshop
Jeg har næsten fulgt opskriften.
Jeg har brugt én af Maxi sømmene på min Pfaff Creative Sensation til at Quilte overtrækket med.



 men blev engang gjort opmærksom på, at .

Og så jeg engang blevet gjort opmærksom på, at det ikke var tilladt at have et sådant ret overtræk på, hvis det ikke kunne bindes fast til rettet, så det ikke kunne rutsje rundt. Det lyder meget fornuftigt. Jeg har derfor syet en række snørrehuller langs i begge sider af betrækket, så jeg kan binde det fast til rettet.


Med min sting oversigt var det let at finde det helt rette snørrehul.




onsdag den 16. januar 2013

Nye online broderikataloger fra Pfaff og Husqvarna Viking

Der er kommet nye broderikort til både Pfaff og Husqvarna Viking.




Klik på billederne fra online katalogerne, for at se alle de nye broderier.


tirsdag den 15. januar 2013

Dobbelt ØV

Nogle af jer, der syr patchwork og quilter ved, at jeres tæpper "taler" til jer og somme tider sender jer i en anden retning, end den I troede I skulle.
Den kender jeg også! Jeg havde frihåndsquiltet hele midterfeltet på min BOM, men efterhånden som jeg fik quiltet mere og mere udenom og i tankerne planlagde quiltningen længere ud i tæppet, så blev quiltningen i midten "bare forkert".


Jeg har gået og overvejet nogle dage og der er simpelthen ikke andet at gøre, end at sætte mig i gyngestolen med min opsprætter og pille quiltningen i midten op!!!...

For at gøre det hele endnu mere ØV, fandt jeg ud af, at jeg på én af de fire applikerede borter, jeg syet i HÅNDEN, har placeret applikationerne for tæt på kanten af stoffet.

Den øverste er placeret rigtig, den nederste skal pilles op!
Uanset hvordan jeg bære mig ad, er der ikke stof nok til den nederste side af applikationen til, at jeg kan få det til at blive pænt - altså er denne bort også havnet sammen med opsprætteren ved gyngestolen. ØV, men som min far ville sige, så får jeg tiden til at gå det længere, før jeg skal ud og bruge flere penge på nyt stof...

søndag den 13. januar 2013

Masser af opskåret patchworkstof

Som jeg tidligere har nævnt har jeg været i gang med at skære stof op til de 9 måneder af The Quilt Shows BOM 2011 som jeg mangler at sy.
I hver af de 9 måneder skal jeg bruge et lille stykke at alle de stoffer der indgår i tæppet, så at gøre skæreprocessen lidt mere strømlinet har jeg møjsommeligt lavet et samlet skema over hvilke opskæringer jeg skal bruge af hvilket stof i de enkelte måneder.


Her efter var det "bare" at få gang i lineal og rulleskære. OK det tog væsentlig længere tid at skære op, end jeg havde forestillet mig, men nu er jeg heldigvis færdig og alt stoffet er sorteret i bakker. Èn bakke for hver måned samt en bakke med halve firkanter, skåret på min Accuquilt lige til at sy sammen, når jeg skal bruge dem.


Jeg har også fået skåret alle mellemborter, applikationsbaggrunde og lukkekant og pakket det i lommer, men angivelse af formål og måned de skal benyttes.


Det har taget lang tid at skære, men nu kommer den sjove process med at sy og det er helt vildt fedt, bare at kunne tage en pakke og så er det hele skåret og klart til at sy sammen.

I ugens løb har jeg fået syet en masse Four-Patches sammen til en mellembort der skal bruges i  måned 4.



Når jeg engang bliver færdig skulle mit tæppe gerne komme til at ligne dette tæppe en hel del.



fredag den 11. januar 2013

Godt i gang med forårskurserne

Ja det er godt nok lidt underligt at skrive om forårsundervisningen, når sneen hvirvler rundt uden for mine ruder.
Men ikke desto mindre er jeg kommet godt i gang med forårs kurserne. Nogle af holdene er allerede overtegnede, mens andre stadig har plads til enkelte nye deltagere.
I næste uge har jeg plads til nye ansigter - og deres symaskiner - på Kom og Sy holdet onsdag aften i Horsens og på Kend din symaskine i Skanderborg på næste fredag.

Fra sidste Kend din symaskine kursus i Skanderborg
 

torsdag den 10. januar 2013

Video - Quilt i Endless ramme med broderimaskine

Min ryg er blevet mishandlet af kiropraktoren i morges, så det er begrænset, hvad den har kunnet holde til i dag. Jeg har derfor, ind i mellem hvilene, hygget mig med at quilte den - ind til videre - yderste bort på mit BOM tæppe.
Quiltningen foregår med min broderimaskine og endless hoop


Hvor let det er at quilte i endless rammen kan du se i videoen her



onsdag den 9. januar 2013

Video - Sådan ændre jeg sømkombinationer

Jeg er blevet stillet spørgsmålet om, hvordan man ændre i allerede gemte sømkombinationer på en Pfaff  Expression 4.0.
Det kan sagtens lade sig gøre, men umiddelbart kunne jeg ikke lige formulere det på skrift, så jeg har lavet en lille video, hvor jeg viser, hvordan jeg gør.









mandag den 7. januar 2013

Kom og Sy i Hedensted og Horsens

Har du lyst til at sy med symaskine og/eller overlocker, så er der stadig ledige pladser på to af mine syhold.
I Hedensted har jeg et rigtig hyggeligt hold onsdag formiddage i ulige uger, første gang den 16. januar. Holdet undervises i Nynne og Co's hyggelige lokaler, med dejlige høje klippeborde og mulighed for at gå på opdagelse i den skønne og inspirerende butik. Kurset udbydes af FOF Horsens - Hedensted og du kan læse mere her
I Horsens er jeg så heldig at kunne tilbyde undervisning i den dejlig store Café i politibygningen på Holmboes Allé (det tidligere Horsens Uddannelses Center). Også dette kursus udbydes af FOF Horsens. Du kan læse mere her


Jeg håber vi ses

lørdag den 5. januar 2013

Kursusforberedelse i gyngestolen

Jeg benytter mig af at være alene hjemme og har henlagt mine kursusforberedelser til gyngestolen.
Jeg har lovet at holde et online kursus i 5D Quilt Design Creator og da alt hvad jeg måtte have lært om programmet er MEGET langt væk, har jeg sat mig foran den bærbare for at se videoerne på Learning Center. Et godt sted at starte og så må vi se, hvad vej det bringer mig.




fredag den 4. januar 2013

Så blev jeg officiel blogger hos Pfaff og Husqvarna Viking

Det har ligget på tegnebrættet længe, men nu er det officielt - jeg er blevet blogger for Pfaff og Husqvarna Viking, så fremover kan alle, der kigger forbi de officielle hjemmesider, klikke sig direkte videre her til bloggen. Det er da lidt vildt!