lørdag den 30. marts 2013

Masser af kursusforberedelser

Jeg ved ikke helt hvad der går af mig, men jeg er færdig med kursusmateriale til kurser næsten en hel måned ud i fremtiden!!!

De første prøver er til quiltekurset hos Stof og Sy den 12. april. Ud over at prøven er næsten færdig, mangler kun lidt, som jeg pt. ikke kan gøre færdig, så har jeg også fået syet alle de prøver kursisterne skal bruge, når de skal øve sig.


Til patchworkkurset ugen efter er jeg helt færdig med prøverne.
Tre mug rugs (inspirationen til de to af dem er hentet i bogen om mug rugs jeg omtalte for nogle dage siden), med lidt forskellig sværhedsgrad.
Jeg har også leget lidt med quiltningen af mug rugsene, så der er både "Stitch in the ditch" (den nederste), ekkoquilt (den øverste) og på den midterste har jeg brugt det nye quilteapparart til min Pfaff til at sy perfekte quiltecirkler.





torsdag den 28. marts 2013

Forberedelser til blogtræf

Jeg har været så heldig at skulle med til Lones blogtræf i Ålborg i maj måned.
Jeg har lovet et lave en workshop med applikationer. I den forbindelse skal Lone allerede nu bruge billeder, så jeg har brugt lidt tid på at udtænke motiv, fremgangsmåde m.v.
En lidt kaotisk start på opgaven...


Er resulteret i disse Mug Rugs


Teknikken går ud på at forberede applikationsfigurer med ombukkede kanter (altså ikke rå kanter), så de kan applikeres enten i hånden eller på maskine.
Resultatet kan med usynlige sting komme til at ligne "needleturn" applikation, men har den fordel, for os som ikke mestre denne teknik, at kanterne er bukket om på bagsiden, inden applikeringen begynder. Til denne teknik bruges helle ikke nåle, så de sidder heller ikke i vejen i applikationsprocessen.



Har du lyst til at prøve teknikken, eller en af de andre workshops til Lones blogtræf er der stadig ledige pladser. Læse mere her


tirsdag den 26. marts 2013

Gode bøger

I øjeblikket er min bogreol beriget med tre supergode bøger.


Den ene bog er desværre fra biblioteket. Det er bogen Hobbyideer til hjemmet. Den er fyldt med forslag til hvad jeg kan bruge nogle af alle de cowboybokser jeg har fået samlet sammen.


De to andre bøger har jeg fra Stof og Sy i Skanderborg. Den ene indeholder opskrifter på en hel masse skønne tasker og den anden en masse Mug Rugs. Jeg har brugt begge bøger som idégrundlag for nogle af mine forårskurser.




Bøgerne er på tysk, men der er virkelig mange gode billeder og tegninger, som forklarer, hvad man måske ikke forstår af det tyske sprog.




mandag den 25. marts 2013

Ny computer - nye udfordringer

Som jeg tidligere har nævnt skal jeg til at undervise i TruEmbroidery til Mac computere. Da jeg absolut INTET ved om Mac computere og af erfaring ved, at der også kan snige sig et enkelt computer spørgsmål ind i undervisning, har jeg anskaffet mig en Mac til brug i det daglige.
Jeg er helt sikker på, jeg vil komme til at elske den - på sigt - men lige nu er det meget forvirrende, for ingen af mine PC programmer jeg "plejer" at bruge virker på Mac'en, skærmlayoutet er anderledes, musen virker anderledes - hvor er højreklik på en Mac? mailen er anderledes, tastaturet er anderledes, genvejene er anderledes, ja alt er anderledes og så bliver det noget af en udfordring at gøre noget så simpelt som at redigere billeder her til bloggen.
Nu er det lykkedes (må krybe til korset og erkende, at jeg har lånt min kærestes bærbare med Photoshop installeret, jeg kunne simpelhen ikke overskue også at skulle lære et nyt billedbehandlingsprogram at kende lige nu)

På messen i Middelfart  lovede jeg en video, hvor jeg viser, hvordan jeg havde lavet de blomster jeg havde på min nederdel      


Videoen er nu redigeret og klar. Rigtig god fornøjelse.



fredag den 22. marts 2013

Billeder fra messen i Middelfart II

Det var nu ikke voldsomt meget jeg nåede at se, men den store udstilling med filt, var jeg simpelthen nødt til at besøge.
Alle de smukke arbejder er lavet af medlemmer af filteforeningen Grima






Hos Tante Grøn faldt jeg over disse lækre "kager"



Hos Guldager Symaskiner/Brother, var det disse trykfodsbilleder, der fangede min opmærksomhed.
Billederne er syet hos Brother i Japan og på hvert enkelt billede er én eller nogle enkelte trykfødder brugt til at dekorere med. Disse trykfødder er herefter monteret på billedet, så man ikke længere er i tvivl om, hvad trykfoden skal bruges til. 




Prøv også lige og se denne taske. Den er bare så flot syet, at jeg kom til at spørge om det var en taske man kunne købe. Det er Anne Sofie fra Stof og Sy, der har været i gang med symaskinen. Mønster og stof er fra sykittet LillyBelle. Virkelig et flot stykke arbejde.





Alt godt har en ende og søndag kl. 16.00 sluttede en rigtig god messe og det var tid til nedpakning.


Tak for en rigtig god messe til alle der kiggede forbi.


onsdag den 20. marts 2013

Billeder fra messen i Middelfart

Som jeg tidligere har skrevet, var jeg på messe i Middelfart i sidste weekend.
Det var en skøn messe, hvor jeg fik snakket med rigtig mange dejlige mennesker.

Forberedelserne til dagen, startede tidligt, for alt skulle jo helst være på plads og i orden inden dørene blev åbnede kl. 9.00 hver morgen

Standen blev delt af Stof og Sy i Skanderborg og symaskinesammenslutningen SyDanmark.
Vi havde besøg af rigtig mange i løbet af weekenden. Her er det Kurt fra Frank Toyota i Odense, som vejleder et hold kunder om køb af den rette symaskine...


Her er Lene fra Stof og Sy i gang med at betjene én af de mange kunder, der kiggede forbi


Og selv om det ikke sker så tit, så blev der faktisk taget et billede af mig denne gang. Jeg er i fuld gang med at demonstrere de nye cirkelapparater.


Selv om vi havde forrygende travlt, fik jeg også lidt tid til selv at kigge lidt på de øvrige stande. Mere om det senere


tirsdag den 19. marts 2013

Sting oversigt - Antikke håndsyede sømme

Disse "antikke håndsyede sømme" kunne meget vel blive nogle af mine ynglings sømme.
Der er virkelig mange flotte sømme og mange af dem bliver kun flottere ved at blive ændret, så jeg kan bruge dem til rigtig meget forskelligt.





torsdag den 14. marts 2013

Ipad cover

Hvad skal jeg dog med en Ipad - sådan har jeg svaret min kæreste, hver gang han har spurgt mig.
Jeg har efterhånden måttet erkende, at der udkommer så mange magasiner som e-magasiner, at jeg nu kan se, at jeg kan bruge den "til noget".
Fra denne erkendelse, var der ikke langt til handling og jeg er nu den lykkelige ejer af en Ipad!!!
Næste udfordring - sådan et dyr, skal jo pakkes fornuftigt ind, når det skal transporteres. Ret hurtigt stod det klart for mig, at dette var det perfekte sted at bruge mit "skostof" jeg bare måtte eje i efteråret. Da jeg så var i Stof og Sy og undervise i forrige uge, kom Lene med resten af løsningen. Nancy Zieman har designet en skabelon, specielt beregnet til e-tablets.

Resultatet blev dette omslag.
For at lave lidt sjov broderede jeg en - synes jeg da selv - meget sigende tekst.



Skabelonen er fyldt med markeringer, så så længe man følger dem, er man i sikre hænder. Jeg har ændret en lille smule på placeringen af båndet, der holder omslaget lukket (jeg ville gerne have tre hele rækker sko, så båndet er flyttet lidt ned i forhold til skabelonen)
For at være sikker på, jeg broderede min tekst det rette sted, printede jeg tekstbroderiet ud og placerede det på omslaget.




 På denne måde kunne jeg let præcis placere broderiet det rigtige sted.


For noget tid siden købte jeg nogle små WonderClips. Jeg har ikke haft brug for dem før nu, men hold da op, hvor var det gode til at holde lukkekanten på plads, da jeg skulle sy den fast.




I skabelonen følger også en beskrivelse af, hvordan man kan lave et omslag til skriveblokke. Der er egentlig lagt op til, at man lave enten et omslag til e-tablets ELLER et omslag til en skriveblok, men jeg valgte at kombinere de to mønstre, så jeg har fået en slags to-i-en omslag.


Kig forbi stand 221 på messen i Middelfart i weekenden, hvis du gerne vil se omslaget "live"