fredag den 30. august 2013

Sommer projektet fortsætter

Som jeg skrev først på sommeren har mit sommer projekt været at bruge nogle af alle de materialer, jeg har liggende i min - efterhånden overfyldte - systue.
Hen over sommeren har jeg fået gjort noget ved det, men er også blevet distraheret, af projekter "jeg lige" skulle afprøve, så den oprydning jeg havde håbet på mit projekt ville medføre, har ladet vente på sig.

Nu får du altså ikke et "før" billede. Det kan jeg simpelthen ikke få mig selv til at tage, men et billede af en af mine skuffer med genbrugstøj.


Jeg har fire af disse skuffer, fyldt til bristepunktet og lidt + en hel del stakke, der venter på at blive sorteret og gennemgået.
Jeg har haft flere af skufferne hevet ud til flere af mine sommerprojekter, men rigtig komme til bunds i dem, kom jeg ikke.
Når jeg havde fat i de enkelte stykker stof, benyttede jeg også lejligheden til at fjerne blandt andet  knapper og lynlåse til senere genbrug.

Den foreløbige "høst"
Jeg skar også figurer til kommende tæpper af tøjet.


Det tog bare utrolig lang tid, at skulle have de enkelte stykker tøj op på bordet og placeret, så jeg kunne få det på en skæreplade og gennem skæremaskinen.

I dag kom så den lyse idé. Hvorfor klipper jeg ikke bare passende stykker af tøjet, samler det og så skære figurerne senere (så kan det også være jeg kan få hjælp af Steen, med at skære, så jeg ikke får ondt i skuldrene)


Hold da op hvor det fremmede projektet. På en halv formiddag er jeg kommet igennem halvanden kasse tøj!

Det bliver nok ikke til så meget mere sorteren i dag. Jeg håber nemlig på tørvejr i eftermiddag, så jeg kan komme på golfbanen.


mandag den 26. august 2013

Nye kurser

På mange opfordringer har jeg i samarbejde med Stof og Sy i Skanderborg sat et in the hoop taskekursus op.


Kurset bliver afholdt den 23. september fra kl. 10-16.
Kurset er åbent for alle med 5D professionel eller Suite samt TruEmbroidery.
Du kan læse mere om kurset her

Som følge af den overvældende interesse for taskekurset, har vi valgt at gentage kurset mandag den 7. oktober. Her vil det igen være muligt at prøve kræfter med min sytilbehørstaske i malerspand


eller den gammelkendte Burdataske (Burda # 7684)


Til allersidst vil jeg lige gøre opmærksom på, at der forsat er enkelte ledige pladser på overlock fortsætterholdet i Skanderborg. Du behøver ikke have været på kursus tidligere for at deltage, men det er en stor fordel, hvis du har et godt kendskab til din overlocker.
På kurset vil der være fokus på, hvordan du bedst udnytter din overlocker til syning af selvvalgte projekter.


mandag den 19. august 2013

Første kursusdag - lidt ligesom første skoledag

I dag var første kursus efter ferien og jeg har glædet mig som var det til første skoledag.

Jeg skulle holde applikationskursus og skulle være sammen med syv skønne piger hele dagen.
Jeg var SÅ glad, da jeg satte mig i bilen, for at køre til Skanderborg i morges og jeg var mindst ligeså glad, men væsentlig mere træt, da jeg satte mig i bilen for at køre hjem til Bjerre sidst på eftermiddagen.

Efter en intro, hvor jeg fortalte om dagens projekt (et sort fleece tæppe med applikationer efter eget valg) og viste, hvordan applikationerne skulle forberedes, var det tid til at finde de helt rigtige stoffer til formålet.


Der blev arbejdet koncenteret med at få applikationerne gjort klar.


... til at blive syet på


Syv meget effektive piger, ved hver deres symaskine - det var virkelig dejligt at overvære. (Oplægget til  i dag er det sorte tæppe, der hænger på gelænderet)


Det var en skøn første kursusdag og jeg glæder mig allerede til den næste.


søndag den 18. august 2013

In the Hoop - kursusforberedesler

Jeg har fået en del forespørgsler på et "in the hoop" kursus, hvor kursisterne lærer at lave deres egne in the hoop mønstre og får mulighed for at afprøve dem på broderimaskinen og lave eventuelle ændringer.

Jeg har leget lidt med flere forskellige muligheder og har de seneste dage lavet nogle eksperimenter.


Første forsøg (nederst med bagsiden op) blev egentlig OK, men jeg skulle "fuske" lidt under syningen, så der måttet rettelser og et nyt forsøg til (øverst)

Selv om man har de bedste intentioner, mens man syr, kan det desværre sagtens gå galt. Min vejledning har derfor fået tilføjelser som :

"husk at fjerne al tape, før du syr videre"


 og " husk at nåle dit stof godt fast, så det ikke bliver syet fast i de forkerte stikninger"


Nå men alt i alt er jeg ret godt tilfreds med resultatet.

Forsiden

Den quiltede bagside

Ingen "grimme" sømme indvendigt. Alle sømme er skjulte

Hjertemønstret har jeg lavet i 5D Design Creator


Men det er ikke noget problem at lave de samme mønstre i TruE Create.
Jeg har derfor besluttet, at jeg vil åbne kurset (datoen er endnu ikke fastsat) for deltagere med både 5D Suite/Professionel og TruEmbroidery.


Jeg har også leget lidt med at sætte et broderi ovenpå quiltningen. Det glæder jeg mig til at opsyet og til at se om jeg har fået ændret broderirækkefølgen, så jeg ikke behøver at "fuske"



torsdag den 15. august 2013

Min populære "Kroghpose" har fået en digital søster

Min projektpose med vindue har fået en digital søster


Jeg er nemlig også hoppet på "in the hoop" bølgen. Med udgangspunkt i min oprindelige pose (den til venstre) har jeg designet en digital udgave, der bliver broderet med broderimaskinen stort set fra ende til anden. Der kun nogle ganske få håndsyede sting og så har jeg valgt at lave "bund" i poserne, hvilket betyder, at jeg skal sy hjørnerne til at skabe bunden på maskine, når posen er næsten færdig.
På bagsiden leger jeg lidt med forskellige motiver. De er lette at skifte ud, når jeg har gemt min CAN fil i 5D Design Creator. Havde jeg valgt at lave mønstret i TruEmbroidery, ville det heller ikke være noget problem at ændre motivstingene i TruE Create.


Jeg har nu lavet fire af disse broderede poser (to var til gave, som jeg desværre glemte at fotografere) og har efterhånden fået mønstret rette til, så det er blevet lige præcis som jeg gerne vil have det.

søndag den 11. august 2013

Indpakning til en IKEA kasse

Jeg stod og skulle brug en kasse i en helt bestemt størrelse og kunne bare ikke finde én der var pæn. Det eneste der passede var en IKEA pap arkivkasse.
Den er nu blevet pakket ind i Alcantar med smukke broderier.


Alle fire sider har forskellige broderier og jeg har bevæget mig laaaaaaangt udenfor min "comfortzone", men det har været supersjovt og lærerigt, at sætte broderier fra flere forskellige kort sammen og derved skabe, helt nye "billeder".


På den ene ende har jeg brugt broderier fra Pfaff kort # 458 Sparkels


og kort # 462 Dimensional Flora. Dette kort bruger mosgummi til at give blomstermotiverne en nærmest 3D effekt.
Det er rigtig let at brodere i mosgumme, man skal  bare bruge en tyk nål.
Jeg syntes effekten var så flot, at jeg også lagde mosgummi under et af broderierne fra Sparkel kortet. Det er ikke designet til mosgummi og det viste sig da også at der var "for lidt tråd", man kunne simpelthen se mosgummien gennem tråden. Jeg forsøgte mig så med at gentage den del af broderiet, der skulle dække mosgummiet og det gik meget bedre og blev faktisk ret flot. (Det er hjerterne i venstre hjørne).
Jeg legede også med IKKE at lægge mosgummi under og fik et rigtig flot broderi, ligesom jeg ved to af blomsterne helt undlod at brodere den del af broderiet, der skulle dække mosgummiet og også det blev ret flot. Det er bestemt et kort med mange muligheder, som jeg glæder mig til at leget mere med.



På den anden ende har jeg brugt flere broderier fra Sparkel kortet og tilsat nogle broderier fra både Pfaff og Husqvarna Vikings cutworknålesæt. Jeg har dog undladt ar bruge cutworknålene, da jeg broderede.


De to langsider er begge dekoreret med broderier fra Husqvarna Vikings kort # 235 Decorative Cutwork. 



Kortet indeholder mange forskellige typer broderi, lige fra de meget romantiske broderier med roser, garnbroderi og cutwork til det mere retro inspirerede broderier. Også denne gang valgte jeg ikke at bruge cotworknålene til mine broderier, men i stedet "bare" springe dem over og sy hen over, hvor der egentlig skulle have været huller.


Nu glæder jeg mig at tage kassen i brug, til opbevaring af - ja broderikort!







onsdag den 7. august 2013

Dejlige sommerminder

Jeg har fortsat lidt "ferie" tilbage inden jeg skal begynde at undervise igen, mens Steens nu er sat til salg under "Brugte varer".
Jeg har nydt sommeren, med en del syning, noget planlægning og forberedelse af efterårets kurser, dejlige ture i vores skønne land og nogle ture på golfbanen.


Jeg har også fået tid til et par ferieophold hos min forældre og endnu engang nød vi godt af min "kartoffelvarmer" på grilleaftenen.


Min nye bæltetaske er blevet testet og fundet absolut funktionsdygtig og min skovtursdug, var et festligt indslag på en hyggelig tur med indlagt frokost.


Systuen har længe trængt til en overhaling, den er jeg også kommet igang med.
Jeg har annekteret fire CD reoler, som levede et kummerligt liv på loftet.


De skal primært bruges til opbevaring af en del af min trådsamling - altså den del, der vælter ned af hylderne og ud af skufferne.



Jeg fik god hjælp på Facebook til, hvordan jeg skulle opbevare al min "løse" broderitråd.
Blandt andet blev det foreslået, at jeg selv syede kasser i voksdug. Jeg afviste i første omgang forslaget, jeg syntes ikke rigtig jeg havde tid, men idéen blev alligevel ved med at rumstere og da jeg alligevel skulle være i nærheden af min broderimaskine, mens den broderede på min røde kjole, syede jeg en prøvekurv.
Det tog faktisk ikke så lang tid og æsken virkede efter hensigten.


Jeg fik derfor købt noget voksdug, der passede bedre i farverne og syet 10 æsker,


dog i en lidt modificeret udgave, hvor hjørnerne har fået en stikning, som stabilisere og formgav dem utrolig meget.



Jeg har stadig mange flere sommer projekter, så jeg regner med sommeren fortsætter længe endnu.

















søndag den 4. august 2013

Nye efterårskurser

Hvor utrolig det end lyder i denne dejlige sommervarme, så nærmer efteråret sig med hastige skridt.
Jeg har derfor lagt mit foreløbige undervisningsprogram ud til venstre her på bloggen. Som I kan se, bliver det en dejlig vifte af både nye og velkendte kurser. Har du spørgsmål eller specielle ønsker, er du meget velkommen til at skrive til mig, enten i kommentarfeltet eller på mail kroghkunst@lone-krogh.dk