lørdag den 20. september 2014

Luksus til mig selv

For et par uger siden fandt jeg det skønneste uldslag hos Stof og Sy, jeg kunne vælge mellem tre farvekombinationer, men efter en del overvejelser endte jeg med den "kedelige" version, gråt slag med sort "pelskant".


Grunden til jeg valgte "den kedelige" løsning, var de store dejlige bare flader, både foran og bagpå, der bare "skreg" på at blive dekoreret og da jeg pudsigt nok gerne ville dekorere med lilla farver, var den kedelige grå det bedste valg efter min mening.

Jeg ville gerne lave nogle rå broderier og gerne nogle med noget tekstur, så jeg valgte to broderier fra min Pfaff Creative Vision (de findes også på et af de ældre Pfaff kort) med råkants applikation og yarn coaching.
Jeg var næsten tilfreds med broderierne som de var, men jeg blev altså nødt til at lave lidt ændringer i 6D. I videoen nedunder kan du se hvordan jeg gjorde.Efter jeg havde redigeret i broderierne printede jeg dem ud i 100% størrelse og begyndte at lege med designet. Matematisk/logisk som jeg jo er, startede jeg midt på ryggen og forsøgte at lave et symetrisk broderi.


Det var ikke lige sagen, så jeg sprang ud af min "boks" og forsøgte mig med et asymmetrisk broderidesign i det ene hjørne og det fungerede meget bedre. Alle min papirmønstre blev herefter forsvarligt fastgjort med nåle, så jeg kunne bruge dem som referencepunkter, når jeg senere skulle til at brodere.For at lette arbejdet og få en ligelig fordeling af mine udvalgte stoffer, fandt jeg ud af, at det var lettest at lægge små stofstumper på papirtegningen, INDEN jeg kom ind til broderimaskine.


Det færdige slag lige klar til at klippe ud og bruge.
Og nej jeg har ikke glemt at få mit navn på. Det er måske ikke ligeså tydeligt, som normalt, men jeg synes min vilde tanke er blevet ret sej. Jeg har nemlig i 6D Design Creator lavet et broderi at ordet "kroghkunst", så det kan broderes som garnbroderi.

Jeg har selv lavet stinget jeg har brugt til garnbroderiet. På videoen nedenunder kan du se, hvordan jeg har lavet stinget i 6D Design Creator


4 kommentarer:

 1. Så lekker den ble med alle de flotte broderiene :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tone. Jeg glæder mig næsten til det bliver koldt, så jeg kan komme til at bruge det
   Hilsen
   Lone

   Slet
 2. Mon man kan lave alt det smukke i 5D?

  SvarSlet
  Svar
  1. Alt det jeg har lavet ved slaget kan gøres i 5D, det gøres bare nogle gange på en anden måde
   Hilsen
   Lone

   Slet