søndag den 21. april 2013

Broderet restetæppe

Jeg ved ikke om det ligger til familien, men vi har RIGTIG svært ved at smide vores tøj ud "Det fejler jo ikke noget - det er bare krympet lidt!" har nok været standart vendingen, når både min mor og jeg har gennemgået vores klædeskabe.
For at gøre processen lidt lettere, er jeg begyndt at fjerne tøj fra klædeskabet "som jeg måske kan bruge til patchwork". Det har vitterlig gjort processen lettere, men kun med det resultat, at min systue langsomt er blevet fyldt op med fantastiske klædningsstykker fra både mit og min mors klædeskab, som jeg ikke nænnede at sætte saksen i.........
Da Pfaff så lancerede deres Crazy Patch broderikort så jeg muligheden for endelig at sætte saksen i noget af alt det skønne stof.
Resultatet blev dette tæppe, lige til at putte mig i i gyngestolen. Blokkene er syet udelukkende af aflagt tøj, mens stolper og bagsidefleecen er rester fra tidligere projekter - altså har jeg til dette tæppe udelukkende taget FRA mit lager og ikke tilføjet nye rester.


Jeg er superglad for at tæppet endelig er blevet færdig, det har nemlig være et stykke tid undervejs. I lang tid gik jeg og flyttede rundt på materialerne til tæppet på mit sybord, men under et anfald af oprydningsiver i julen, blev det hele pakket i en skuffe, med TYDELIG markering, at det var en hasteopgave. Og hvad skete? Skuffen fløj på magisk vis ikke hen til broderimaskinen af sig selv, så den fik lov til at blive i reolen ind til for ganske nylig.


Men så gik det også stærkt - måske lidt for stærkt...


Jeg "kom" i hvert fald til at forlade maskinen, mens den broderede og resultatet blev, at noget af mit stabiliseringsstof forvildede sig ind under nålen og blev syet fast på den forkerte side af broderiet.
Resultat - der skulle gang i opsprætteren. Jeg kunne heldigvis "redde" det meste af blokken og "lapningen" blev næsten usynlig.

Undervejs i processen optog jeg, hvordan jeg broderede disse blokke. Du kan se videoerne her på bloggen i løvet af den nærmeste fremtid.


Da alle 35 blokke var broderet og skåret til, skulle de fordeles med patchwork- og quiltede blokke jævnt fordelt.
Jeg startede med at "smide" blokkene på gulvet, sådan nogenlunde ligelig fordelt  og så gik det store puslespil ellers i gang.


Her er den endelige oplægning.Da oplægningen var overstået skulle blokkene syes sammen.
Jeg kunne ret hurtigt se, at der skulle nogle ensfarved stolper mellem blokkene, for at skabe ro. Jeg valgte derfor at trestings zigzagge blokkene sammen.Jeg bruger en sammenføjningstrykfod, til at hjælpe med at sy blokkene lige sammen.


Tæppet syet sammen, men inden stolperne blev syet på.


Jeg brugte en 25mm bred skråbåndsfolder (ikke den viste på billedet, men jeg glemte at tage billede, af den rigtige, mens jeg var i gang). Det var en superlet måde at få foldet båndende til stolper på.


Med hjælp fra min sting oversigt fandt jeg ud af, at jeg ville bruge mit sting 1.1.14 et perforeringssting, i en meget smal udgave, til at sy stolperne til tæppet.


Det "bølgede" sting giver dels lidt dekoration, men mindst lige så vigtigt, det camouflerer, at det er svært at sy fuldstændig lige, når man sidder med et stort tæppe inde i symaskinen.


5 kommentarer:

 1. Det ser jo ganske interessant ud, det bliver spændende om jeg får lært det, indtil videre bruger jeg mønstre der ligger på maskinen, og nogle jeg fik til det gamle modul. Som jeg aldrig blev fortrolig med.
  Lige øver jeg på et tæppe:-)

  SvarSlet
 2. Det ser jo ganske interessant ud, det bliver spændende om jeg får lært det, indtil videre bruger jeg mønstre der ligger på maskinen, og nogle jeg fik til det gamle modul. Som jeg aldrig blev fortrolig med.
  Lige øver jeg på et tæppe:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvfølgelig får du det lært. Nogle maskiner er selvfølgelig lettere at arbejde med end andre (jeg kan ikke helt se hvilken Bernina du har, men ved at de nyere er forholdsvis lette at lære at brodere med) så bare klø på.
   Glæder mig til at se hvad du får broderet.
   Hilsen
   Lone

   Slet
 3. Der var det jo :o) Smukt stykke arbejde du har lavet ud af aflagt tøj <3

  Ja jeg ved jo hvor svært det er at sætte saksen i første gang :D

  Knus til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lise
   Det var svært, men da jeg først kom i gang, var det rigtig sjovt og resultatet blev, ligesom hos dig, at jeg nu har et tæppe, som jeg bliver meget mere glad for, end inden saksen kom på arbejde.
   Hilsen
   Lone

   Slet