søndag den 8. februar 2015

Jeg laver andet end at sy.....

For bare et år siden ville jeg ikke have troet, at jeg nogensinde ville komme til at strikke igen og da slet ikke store ting, men takket være nogle gode strikkepinde, en god behandler og ikke mindst tålmodighed (noget jeg ellers ikke er kendt for), har jeg strikket denne lækre jakke til mig selv.Som så ofte før, når jeg skal lave noget, kan jeg ikke holde mig til én opskrift, jeg skal helst have kombineret flere og så lige lagt lidt "Lone" til. Det er også tilfældet her.

Jeg har brugt motivmønstret fra Rowan Magazine # 56 model Roan


Og strikkemønstret fra Sidsel Høiviks Malene.


Jeg har valgt at lave ensfarved ærmer, dels for at give "ro" til jakken, men mest ud fra den betragtning, at mønsterstrik med flere farver i ærmer og så mine ringe ikke vil være nogen god kombination! Da jeg kom til flæsekanten, viste min prøve, at den ville blive for bastant, hvis jeg brugte opskriftens ribstrikkede kant, så jeg valgte at strikke en glatstrikket flæse.
Jeg har brugt den samme lækre Rowan garn, Tweet og Colorspun, som er brugt til Roan jakken, men jeg har valgt lilla (kæmpe overraskelse!!!) som bundfarve og nogle motiv farver, med knap så stor kontrast som i originalen. Jeg er selv ret glad for mit farvevalg, selvom jeg undervejs kom i tvivl om rækkefølgen af motivfarverne var den rigtige.

Da jeg jo ikke fulgte den oprindelige opskrift, der passede til motivmønstret, var jeg nødt til selv at gå i gang med at få de centrale motivdele til at passe midt for og midt bag. Det skulle man jo tro var ret let, men jeg blev klogere. Malene er strikket med både ind- og udtagninger i selve jakken og det er Roan ikke! så for at jeg selv kunne holde styr på mønstret, har jeg som en anden Jørgen Clevin klippet, klistret og indtegnet alle ind- og udtagninger og derefter minutiøst streget hver en strikket maske ud.


Mit system virkede, mønstrene kom til at sidde som jeg gerne ville have dem og lige bortset fra, at jeg først opdagede, at jeg ikke havde holdt min strikkefasthed, da jeg var nået næsten op til ærmegabet og derfor måtte pille HELE jakken op og strikke den igen, så fungerede mit udpenslede papirmønster perfekt.


2 kommentarer: