søndag den 2. februar 2014

En god uge nærmer sig en slutning

Afslutningen på en rigtig god syuge nærmer sig.
Min uge startede med miniferie og  syhygge hos mine forældre mandag, tirsdag og onsdag. Da jeg var barn syede min mor rigtig meget - ikke mindst alle mine dansekjoler. Det er ikke småting hun har syet af tylskørter, flæser og prinsessesømme, for at jeg kunne gøre mig bedst muligt på dansegulvet. Det er dog ved at være rigtig mange år siden, hun har syet andet end reparationer på min fars arbejdstøj. Jeg blev derfor rigtig glad, da hun foreslog, at jeg skulle hjælpe hende med at sy en spencer. Da vi så kom ind for at købe stof kunne hun ikke vælge og endte med at tage hjem med stof til to spencere.....

Inden vi kunne komme igang, skulle mønstret rettes til, først med opsyning af en hurtig prøve og derefter med nogle tilretninger på papirmønstret

"Hvis jeg nu ligger HELT stille, så opdager de nok ikke, at jeg har sneget mig ind i stuen". Sådan syntes Robert at tænke, da han laaangsomt  var "gledet" ind fra køkkenet over dørtrinnet og ind på gulvtæppet - normalt "forbudt for hunde-område"

Vi nænnede ikke at smide Robert ud, den lå virkelig pænt og nød at "hans Lone" var hjemme hos den. På den måde var den også "passiviseret" og tiggede ikke om at gå tur, så vi havde tid til at sy

Min mor har overtaget min gamle Husqvarna, jeg fik af min mormor. Jeg fik den da jeg flyttede hjemmefra og jeg har syet rigtig meget tøj, tasker og andet godt på den. Den klarede også spencersyning til UG - lige indtil vi skulle sy pyntestikninger.

 Da måtte jeg hive det store skyts frem.

Mor var dog lidt betænkelig over at skulle sy på min maskine. Da det jo var hende der skulle sy - og mig, der gav gode råd, var hun jo nødt til at tage udfordringen op. Hun blev nu hurtig fortrolig med den og fik syet de flotteste - helt lige - pyntestikninger.

Som tidligere nævnt, havde mor købt stof til to spencere og vi syede dem næsten samtidig, så hun blev ikke helt færdig, men den ene manglede kun at blive lagt op og få syet knapper i

Mens den anden også lige skulle have syet belægninger på inden den bliver færdig. 
Onsdag over middag var min miniferie slut og jeg tog turen fra Viborg til Bjerre på snedækkede veje i adstadigt tempo, så jeg kunne komme til Horsens og undervise mit dejlige syhold onsdag aften. 
Efter jeg tog hjem, har min mor selv færdiggjort den ene spencer. Jeg glæder mig til at se den færdig, næste gang jeg igen kommer på besøg.

Torsdag slappede jeg af og fik ryddet lidt op i min systue. Jeg har ingen varme dernede, så det er for koldt at sy, men hvis jeg bare holder mig i bevægelse og har godt med tøj på, går det helt fint med at rydde op.

Fredag eftermiddag havde jeg det skønneste hold "Kend din symaskine". 8 kursister - 7 forskellige slags maskiner og dejlig mange spørgsmål om rigtig mange forskellige ting, så jeg var temmelig brugt - på den gode måde - da jeg kørte hjem. Jeg havde haft så travlt, at jeg, da jeg pakkede sammen, kom i tanke om, at jeg slet ikke havde fået taget billeder.

I dag har jeg været på brodericafé hos Stof og Sy i Skanderborg. Det er altid superhyggeligt. Vi får snakket en masse, syet noget og hjulpet hinanden med diverse udfordringer.


Jeg fik syet en "nålepude", til opslagstavlen i undervisningslokalet, med de nye farvekoder, der kommer på Schmetz nålene.
Broderiet hyggede jeg mig med at lave i TruEmbroidery i går. Jeg skal også have lavet en "nålepude" til mig selv, når jeg igen kan komme i systuen.


Det har været en skøn syuge og selvom ugen er slut, kan jeg glæde mig over, at jeg også i næste uge skal hygge mig sammen med en masse dejlige sytøser.


2 kommentarer:

 1. Ja tak fordi jeg måtte være en del af din sy uge. Jeg glæder mig til fredag, hvor jeg igen får lov.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig til vi ses igen Josefine
   Hilsen og på gensyn
   Lone

   Slet