mandag den 24. februar 2014

Oldemor med et tvist

Jeg sad forleden og serfede på nettet og faldt tilfældigt over en side med de smukkeste arbejder med "oldemorfirkanter". Jeg googlede videre og fik sådan en lyst til at lave noget tilsvarende - bare i patchwork.
I går gik jeg så i gang med at teste forskellige måde at gøre det på.

Her prøver jeg en "quilt as you go" på grillerfoer til en grydelap

Det blev til tre forskellige tests. Alle er syet efter traditionel Log Cabin princip, men med en anden farvekombination, end den traditionelle Log Cabin. Jeg har syet en "almindelig" blok (nederst til venstre). Mens jeg sad og syede den blok, begyndte jeg at overveje om det var en idé til et sommerkursus og i givet fald, hvad man kunne nå at lave på en kursusdag og her dukkede en idé om grydelapper op. Den idé blev forfulgt med en prøve syet som "quilt as you go" på en base af grillfoer (øverst til venstre). Quilt as you go tanken tiltalte mig, så jeg lavede også en prøve, hvor basen var polyesterfoer for at se, om sømmene mellem blokkene ville blive for tykke (til højre). Denne test blev så god, at jeg fortsatte med at skære ud til et tæppe til mig selv.


Jeg vil lave et tæppe med blokke i forskellige størrelser og i total resteteknik uden nogen som helst form for skelen til farvesammensætning.
Jeg fik skåret til en del omgange (til venstre) og også samlet omgangene til kommene blokke (til højre)


Jeg fik også syet nogle få blokke - det tager ikke ret lang tid at sy, når først forarbejdet med at skære, samle omgang og samle omgange til stakke med kommende blokke, er gjort. Da jeg jo overhovedet ikke havde planlagt at skulle sy et sådan tæppe, havde jeg ikke så meget polyesterfyld hjemme i den rigtige tykkelse, men her er, hvad det blev til af færdige blokke.


Nu skal jeg have skåret noget mere stof og have fat i noget mere polufyld, så jeg kan komme videre med syningen og så må vi se om det ender med at danne grundlag for et sommerkursus.


1 kommentar:

  1. fine blokke ... jeg er også nød til at prøve -quilt to go :)

    SvarSlet