onsdag den 7. januar 2015

Ny "hyggelig" jakkeJakken er syet i vateret jersey fra Stof og Sy og den er bare så blød at have på.
Det var dog ikke uden udfordringer jeg er nået så langt!
Jeg startede med et mønster jeg aldrig har brugt før og da vateringen meget let arbejdede sig ud mellem lagene af jersey, ville jeg være "fornuftig" og overlocke over alle stykkerne (ja jeg ved godt jeg siger til mine kursister, at de skal vente med at overlocke stof der strækker sig til EFTER de har syet sammen, men læren gør ikke altid som læren selv sige...) og selv om jeg til fulde udnyttede min differentiale blev stoffet strukket helt ud af facon, så da jeg, efter at havde fået jakken syet sammen og alle sømmene staferet fast på bagsiden, skulle prøve jakken, var den alt for stor over skuldrene. Jeg fik hjælp af et par søde syveninder til at passe jakken til, men den har alligevel fået lov at ligge, da jeg  havde andre og mere spændende projekter (gider ikke pille op!), men for et par dage siden tog jeg mig sammen og pillede ærmerne af og sprættede sømmene op og syede en ind, så den passede og nu er den færdig og jeg er bare så glad for den.

På mine overlock kurser viser jeg hvordan man kan bruge strikkegarn som afslutningskant, men mellem alle de mange prøver jeg har med, havde jeg ikke én eneste, hvor jeg kunne vise det færdige resultat. Derfor valgte jeg at overlockkante både øverste lommekant og rundt langs kraven med en tynd strikkegarn i en mørkere farve end selve jakken.
For at gøre knaphullerne mere markante, valgte jeg at sy knaphulssting i hånden, oveni det syede knaphul, med det samme strikkegarn.


Knapperne er også strikket i den samme garn og så har jeg fået Lene fra Stof og Sy til at slå knapperne for mig.


Jeg har selvfølgelig ikke glemt at sætte navn i jakken. Navnet er broderet på nakkebelægningen.
Jakken er ikke foeret, stoffet er jo i sig selv en form for foer, men jeg har håndstaferet alle sømrummene fast, så jakken er pæn "og glat" også på indersiden.5 kommentarer:

 1. Det er vel nok en flot jakke. Den kan jeg godt forstå du er glad for. Jeg har købt en, som ligner - også i vatteret stof, og den er dejlig og varm at have på, men din er bare MEGET sejere med de mange gode detaljer.

  Tak fordi du deler med gode billeder.

  Jeg er ret nysgerrig for det med overlock med strikkegarn. Bruger du en alm overlocker eller symaskinen med overlocksøm (ligner en overlocker)
  Hvordan vinder du garnet op, så det kører gennem overlocker ?
  Jeg bor desværre for langt væk til at kunne komme på dine kurser.
  Kærlige hilsener
  Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mona
   Det med strikkegarn i overlockeren er noget med at kaste sig ud i det, noget garn virker andet gør ikke. Du kan bruge forskellige sømme, her er det en almindelig tre-trådet bred overlock, men det kræver en del justering af trådspænding og at turde prøve og turde indstille på sin maskine. Garnet er vundet på kegler, så maskinen let kan trække det af og det er i over/og eller undergriber.
   Hilsen
   Lone

   Slet
 2. God aften,
  sikke en skøn kreativ blog du har og en super flot jakke med smukke detaljer :-)
  Vi har lagt en håndarbejds giveaway op, du er velkommen til at se og eller deltage.
  Mange søde hilsner fra Maria & Tina fra "En verden af kunst"
  www.mariahoffbeck.blogspot.com

  SvarSlet