mandag den 7. marts 2016

Fødselsdagsfejring

Jeg har i weekenden fejet min kære gamle mormor - og jeg må gerne kalde hende gammel, for det var hendes 96-års fødselsdag vi fejrede!


Hun er "still-going-strong" eller i hvert fald næsten. Bentøjet vil ikke helt som hun gerne vil og ryggen er faldet sammen, så hun vel efterhånden er blevet en halv meter lavere, end hun var i sine velmagtsdage, men hun klarer sig stadig hjemme, med god hjælp fra hjemmehjælpen, min mor og nogle fantastiske naboer, der er søde til at kigge ind til en sludder og et lille glas.

Desværre er øjnene også ved at blive gamle, så gamle, at hun ikke længere kan se at lave håndarbejde, hvilket altid har været hendes altoverskyggende interesse.
Hun er derfor begyndt at rydde op i gemmerne og i weekenden overrakte hun mig sin håndarbejdsbibel. Det er Hendes Verdens ABC, et værk på næsten 1000 sider samlet over mange år. De sidste sider ville hun gerne have sat ind, men det havde hun ikke nået. Jeg har lovet, at det skal jeg nok gøre og samtidig kan jeg jo benytte mig af lejligheden til at kigge nærmere på nogle af de smukke opskrifter og overveje, hvor mange af dem jeg gerne vil sy - og hvor mange af dem der vil være realistiske at få afprøvet...


Mens jeg så sidder og bladre i Håndarbejdets ABC kan jeg sidde og føle mig taknemmelig over alt det min mormor har lært mig gennem tiderne. Det er jo hendes "skyld" at jeg i dag lever af håndarbejde, for hun fik mig gjort afhængig allerede i en meget ung alder!

Her er min mormor ved at lære mig at hækle, jeg er lige fyldt 2 år!
De bedste hilsner til min dejlige mormor. Det kan godt ske synet er ved at svigte, men er der en håndarbejdsopskrift jeg er i tvivl om, kan jeg heldigvis fortsat stadig ringe og få et godt råd af hende.


3 kommentarer:

 1. Tusind tak for dit indslag om din mormor. Jeg er så rørt for det minder mig om min elsker mormor som døde i en alder af 94. Hun levede af håndarbejde og lærte mig i en meget tidlig alder at hækle, sy og broderer. Det er guld værd det du har fået. Jeg ville ønske jeg havde lidt sådanne...Men jeg er heldig at ha arvet nogle af hendes syning så som knappemaskine ... mormor har en specielt plads i mit hjerte og på min hylde i mit sy værelse så hun kan følge med.
  Håber en dag mit barnebarn vil tænke at jeg har gjort bare lidt det samme for hende.
  Tusind tak og tillykke med din mormor. ������

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde kommentar. Ja vores mormødre er noget helt specielt. Min mor fortalte, at mormor har glædet sig helt utrolig til at give mig den samling og jeg blev bare så glad og vil også forsøge at lave nogle af projekterne, mens hun stadig kan se, at jeg bruger bogen. Nyd din knappemaskine, den er mindst lige så speciel som min bog. Det er skønt at have sådan nogle ting, der kan minde os om, hvem der gav os kærligheden til håndarbejde og nu kan du give den videre til dit barnebarn, mens jeg forsøger at give den videre til min niece og nevøer.
   Hilsen
   Lone

   Slet
 2. Tusind tak for dit indslag om din mormor. Jeg er så rørt for det minder mig om min elsker mormor som døde i en alder af 94. Hun levede af håndarbejde og lærte mig i en meget tidlig alder at hækle, sy og broderer. Det er guld værd det du har fået. Jeg ville ønske jeg havde lidt sådanne...Men jeg er heldig at ha arvet nogle af hendes syning så som knappemaskine ... mormor har en specielt plads i mit hjerte og på min hylde i mit sy værelse så hun kan følge med.
  Håber en dag mit barnebarn vil tænke at jeg har gjort bare lidt det samme for hende.
  Tusind tak og tillykke med din mormor. ������

  SvarSlet