onsdag den 20. juni 2012

Så er sommerkjolen færdig

Det tog lidt tid, men nu er min sommerkjole færdig.


Det var jo slet ikke meningen, at jeg skulle bruge det røde foerstof på kjolen - den skulle være helt sort med foer af sort soft voile, MEN først kom jeg på ideen om at bruge foerstoffet til skærft og så var der ikke langt til også at prøve at lægge foeret under blondestoffet, for at se effekten.


Den var så god, at jeg måtte overgive mig og sætte det røde foer i.


Det meste af kjolen er syet med sikkerhedssøm på min skønne Pfaff coverlock 4.0


For at gøre det behageligt for mig selv, når jeg syer, har jeg installeret mig med fjernsyn foran min arbejdsplads, så jeg kunne følge med i Le Mens i søndags. (Når jeg syr i satinfoer er jeg VIRKELIG glad for min pose til opsamling af det "fnuller" jeg skærer af, den forhindre, at satinfnulleret ender over hele systuen)Flæsen forneden på kjolen, er syet på med mit plissé apparat. Det kan indstilles til at lave dybe plisse læg eller små fine rynker, som jeg havde brug for her og det bedste af det hele er, at den kan rynke OG sy de to lag stof sammen på samme tid. Inden jeg begyndte at lave rynker, havde jeg overlocket kanterne på stoffet.


Der skulle selvfølgelig også broderes navn i foeret.Og så kom alt håndarbejdet. Fordi jeg har valg at gennemfoere kjolen, var der en del steder som blev pænest ved at blive afsluttet i hånden, så der var jo bare én vej frem. 


Her ses foeret syet fast lang den usynlige lynlås' bagside


For at gøre kjolen mere behagelig at have på, har jeg afslutningsvis sat stropper på skulderene, jeg kan hæfte om mine BH stopper, så de ikke glider ned.

Kjolen er blevet super behagelig at have på og jeg glæder mig til at bruge den.

Mønstret er Onion#2016


2 kommentarer:

 1. Hvor er den blevet flot Lone - sikke et arbejde.
  Du bliver da ballets dronning i den smuksak.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den gik lige fra skulle være en "almindelig" sommerkjole til en "pæn" kjole.
   Jeg skal nu nok finde lejlighed til at bruge den - man kan jo godt være "pænt" klædt på til daglig...

   Hilsen
   Lone

   Slet