søndag den 22. juni 2014

Min nye nederdel er flyttet hjemmefra

I forrige uge syede jeg en skøn tynd sommer nederdel med tilhørende t-shirt.


Mønstret er Butterick # B4461, hvor jeg har tilføjet en selvkonstrueret flæse. T-shirten er sammensat af flere forskellige mønstre.

Som noget helt nyt har jeg denne gang forsøgt mig med at skære stoffet ud i stedet for at klippe det. Det virker til at være en rigtig god måde at gøre det på, men det kræver lidt øvelse.

Stoffet er supertyndt, så jeg har valgt at sy nederdelen med franske sømme, så jeg startede med at overlocke delene sammen vrang mod vrang. Det var virkelig en underlig fornemmelse at sy "forkert" sammen, men det gav nogle flotte færdige sømme.

Som stort set alt min tøj, er også denne nederdel gennemfoeret. I dette tilfælde har jeg brugt en blød bomuldsvoil som foer. Det er virkelig behageligt her i sommervarmen. Der er ingen fast linning på nedderdelen, så for at stabilisere linningen, syede jeg et bændel med på foersiden, da jeg syede foeret og selve nederdelen sammen. 

Jeg eksperimenterede med flere måder at lægge nederdelen op, men endte med at forsøge mig med sømfolderen til symaskine. Det er ikke min yndlingstrykfod, men efterhånden som jeg har brugt den nogle gange, bliver den lettere og lettere at bruge og hvem ved, måske ender jeg med at elske den måde at lægge op på.


Som en lille detalje har jeg valgt at sy en flot blondelynlås midt bag på nederdelen

T-shirten har jeg kantet både forneden og på ærmerne med en muslingesøm lavet med symaskinens usynlige oplægningssøm.

Jeg er egentlig blevet ret glad for resultatet af dette sæt og da jeg i denne uge var på besøg hos mine forældre, havde jeg det med for at vise det frem.
Det passede perfekt til en ny jakke min mor lige havde købt, så for sjov fik jeg hende til at hoppe i tøjet - med det resultat, at både nederdel og T-shirt nu er "flyttet hjemmefra", i hvert fald for en stund. Min mor så nemlig lige løsningen på den evige beklædningsudfordring til nogle af sommerens store fester og det vil jeg da give hende ret i.
Hun ser brandgodt ud i pink!!!2 kommentarer:

 1. Der var din mor da godt nok heldig, er stadig vild med det stof..

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marianne
   Det er også noget skønt blødt stof, der bare passer perfekt til en sommernederdel.
   Hilsen
   Lone

   Slet