onsdag den 31. december 2014

Jeg nåede det!

Altså at få mit regnbuetæppe færdigt, så jeg kun behøvede at skrive ét årstal på labelen.

Hvis du ikke kan læse hvad der står (lys og farver driller på billedet) er teksten "Regnbuetæppe, Designet, syet og quiltet af Lone Krogh i 2014

Fortsæt med at læse og aller nederst har jeg lagt to videoer om, hvordan jeg har designet sommerfuglelabelen i henholdsvis 6D og TE3.

Det hele startede faktisk for rigtig lang tid siden, hvor jeg i et patchworkmargasin så et billede af et tæppe syet af en jellyroll i enfarvede stoffer i alle regnbuens farver. Jeg forelskede mig på stedet i tæppet, men der gik lang tid, før jeg selv fik taget mig sammen til (fik tid til) at sy mit eget regnbuetæppe og da det endelig skete, skulle det ikke udelukkende være ensfarvede stoffer, men også printede stoffer, der på afstand synede ensfarvede.
Jeg fandt hvad jeg skulle bruge hos Stof og Sy i Skanderborg, hvor jeg fandt alle regnbuens farver i enten Schmetterling, Tic Tac Toe eller ensfarvet perlebomuld. 


Sammen med en veninde udnyttede vi, at vores mænd skulle bruge en hel søndag på at spille golf, til at vende bordene i systuen og bare sy hele dagen.


På daværende tidspunkt havde jeg en idé om at ville bevare et helt panel, men også lave noget sjovt med et andet, så jeg syede to identiske paneler, uden helt at vide, hvor det ville ende.


Efter at have overvejet flere forskellige muligheder, endte jeg med at klippe store "splat"blomster at det ekstra panel. Blomsterne blev spredt ud over toppen og den brede bort.


Da jeg havde løst udfordringen om designet, skulle blomsterne nu applikeres på. De der kender mig, ved, at jeg elsker applikation, men det må gerne have lidt kant og jeg er generelt ikke til det traditionelle med zigzag applikation og så ELSKER jeg jo at udnytte min elskede Pfaff Sensations mange sømme, så selvfølgelig skulle jeg bruge nogle af alle disse sømme som applikationssømme.


Hver blomst har fået sin egen søm, så jeg har virkelig hygget mig med at vælge de helt rigtige sømme.

Bagsiden af tæppet er beklædt med lækker blød og varm uldfleece og jeg har et lag tynd polyvat i midten.

Nu skulle der quiltes. For at lade blomsterne komme til deres ret og for at mindske belastningen på mine skuldre, havde jeg besluttet mig for at quilte i "grøften" mellem alle strimlerne.


Jeg valgte at skifte tråd til hver enkelt quiltelinie, så tråden matchede stoffet.


Quiltningen af borten overlod jeg gladelig til min Pfaff.


Nu manglede jeg kun lukkekant og også den blev syet på med maskine.Slutresultatet.

Har du lyst til selv at designe spændende labels, viser jeg har, hvordan jeg har gjort i både 6D og TE3
Først 6D


og her TE3


Rigtig godt nytår til jer alle.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar