torsdag den 26. september 2013

Det siges at man lærer af sine fejl...

Jeg er i gang med at sy en ny vinterfrakke og den skal have en masse broderier fra Husqvarna Vikings broderikort # 262 All over Embroidery på overdelen.

Det startede faktisk meget godt. Jeg dik syet mine små prøver, for at se om mønster og trådfarve passede sammen og med en enkelt ændring, var jeg rigtig godt tilfreds.
Med hjælp fra 5D Organizer fik jeg printet broderierne, eller rettere tegninger til broderierne ud, så jeg kunne prøve mønstret på ærmet.

I første omgang troede jeg det skulle være den øverste oplægning, men da jeg lagde den nederste op, var det den klare vinder. Den var meget mere rolig for øjet. Dejligt at kunne gøre brug af "Se-logikken"Jeg fik riet "retningslinjer" og spændt stoffet op...


og kom også rigtig godt igang med at brodere...


Men så indtrådte den første forhindring.
Jeg havde ikke nok broderitråd, så jeg måtte have gang i en ny spole. Ikke noget problem, jeg bestilte for en sikkerheds skyld ekstra af det rigtige farvenummer og det kom fluks i min postkasse MEN selv om det var det samme farvenummer, var det ikke fra samme parti og der var virkelig farveforskel. Det ses måske ikke på billedet, men forskellen var så stor, at jeg vil ville se det HELE tiden. Dertil kom, at broderiet havde trukket stoffet så skævt, at jeg ikke tror jeg vil kunne få det velsiddende ærme ud af det.


Jeg har derfor truffet den hjerteskærende - men rigtige - beslutning at skrotte ærmet med to dages broderi.
Jeg har nu bestilt nyt stof til to nye ærmer og denne gang vil jeg brodere inden jeg klipper ærmet ud og jeg vil også vende halvdelen af broderierne 90 grader i håb om, at det vil mindske skævvridningen af stoffet under broderingen.

1 kommentar:

  1. Hold da Lone, det bliver helt vildt flot. synd det ikke gik i første forsøg.
    jeg glæder mig til at se den færdige frakke.

    hilsen Mette
    http://ting-sagerogkager.blogspot.dk/

    SvarSlet